Powered By Blogger

sâmbătă, 15 iunie 2013

Rămânem aşa?

Faptele ultimelor zile m-au determinat să scriu din nou pe blog. Nu am mai făcut-o de mult, iar când am făcut-o, am făcut-o doar la evenimente dureroase.
Ce m-a determinat să revin în blogosferă? Cred că doar tirul de nenorociri la care suntem supuşi şi prin care va trebui să trecem, dacă putem.

Într-una din zilele acestei săptămâni am dat peste un videoclip realizat şi postat de către Adevărul ( video ) . Ce am văzut în acest videoclip nu este nou şi ştiam care este direcţia noastră, dar nu mă pot abţine să nu o scot, din nou, în evidenţă .Suntem un popor trist, un popor acuzator, dar un popor care nu vrea să se schimbe.

Cei de vârsta a treia sunt prinşi în ura lor faţă de un personaj sau altul, iar această ură le întunecă gândirea.
Tinerii sunt dedicaţi unor plăceri simpliste şi lipsite de conţinut, iar acest aspect le limitează spaţiul de gândire.

Tinerii nu votează, iar dacă votează o fac 'după cum o face tata', fără ca măcar sa încerce să preia controlul.

Suntem un popor îmbătrânit ca mentalite şi ani, dar în acelaşi timp foarte încăpăţânat când vine vorba despre reformat. Pur şi simplu, nu vrem asta. Tind să cred că ne place cum suntem acum, deşi rostim, zilnic, că nu ne place. De altfel, profesorul Lucian Boia avea mare dreptate când spunea 'România este o ţară care se încăpăţânează sa fie altfel.'

În altă ordine de idei, mă îngrijorează foarte mult viitorul ţării noastre. Nu este nou faptul că persoane lipsite de conţinut sau de o minimă decenţă sunt preluate ca puncte de reper în viaţa tinerilor. Tinerii aleg tot felul de personaje tragice ca model şi acţionează după modelul brevetat (sau nu) de respectivul/a.

Puţini tineri fac voluntariat, puţini tineri mai citesc, puţini tineri îşi ţin linia dreaptă, puţini tineri se mai ghidează după repere morale.

Şi atunci ce e de făcut? Rămânem la acest nivel sau încercăm să ne deschim minţile?  Putem chiar încerca să muncim mai mult pentru noi şi pentru societate. Încercăm, şi noi, să aderăm la nişte mişcări prin care să mobilizăm populaţia spre nişte ţinte benefice pentru toţi?

Cred că este cazul ca tinerii să preia controlul şi să aducă ţara aceasta pe făgaşul ei normal, pe făgaşul european. Să nu îi mai lăsăm pe alţii să decidă pentru noi.

Ce se va întâmpla dacă nu facem asta? Asta se va întâmpla : Click . Vom ajunge bătrâni, vom fi la mâna unor ' băieţi deştepţi ' care vor face biserici şi nu vor ilumina străzile pe timp de noapte, doar pentru că prin biserici mai fac ceva bani.

Ţine de fiecare să-şi trezească aproapele !

P.S. Cei care ne decid soarta sunt cei care îl votează şi îl susţin ,şi azi, pe acest comunist : 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu